قدیمی ترین سازه های دنیا

در این مطلب قصد داریم قدیمی ترین سازه های ساخت بشر که هنوز سرپا هستند را بشناسیم . در مطلبی دیگر اولین معمار را معرفی کردیم اما در رابطه با قدمت این سازه ها عدد دقیقی نمیتوان گفت و همه اعداد به صورت حدسیات دانشمندان بیان میشود.

۱.تپه گابکلی(اولین پرستشگاه در زمین)

این تپه که در کشور ترکیه قرار دارد .یکی از عجیب ترین کشفیات بشر در قرن حاضر است که توانسته تاریخ بشر را تحت تاثیر قرار دهد. گوبکلی تپه ترکیه را براساس کشف های باستان شناسی تا به امروز، قدیمی ترین مکان عبادی در جهان می دانند. قدمت این بنای تاریخی کشف شده در این تپه ۸۴۰۰ تا ۱۲۰۰۰ سال قبل از میلاد است. یعنی هزران سال قبل از ساخت اهرام مصراین بنا ساخته شده بوده است.

بقایای موجود در سازه حاوی بیش از ۲۰۰ ستون در حدود ۲۰ حلقه است. هر یک از این ستون ها به طول ۶ متر و وزن آن بیش از ۱۰ تن است که بسیاری از حکاکی های ان شامل حیوانات و سایر تصاویر برجسته است. پیچیدگی این ستون های سنگیاز آن جهت است که هر ستونی درون ستونی دیگر ساخته شده است.

این عبادتگاه صرفا جهت گردآوری قبایل در آن دوره بوده و هیچگاه به عنوان سکونتگاه استفاده نشده است. اما علت بی‌استفاده ماندن آنجا در حدود ۳۰۰۰ سال خود نیز جای سوال دارد، و در نهایت به طور کامل رها شد؛ اما قبل از رها کردنش، آن را با خاک پر کردند که همین باعث شد تا باستان‌شناسان معاصر اکنون به راحتی در آن مشغول به کار باشند.

۲.معابد بزرگ مالت

معابد جگانتیا، یکی از مهم ترین یافته های باستان شناسی در جزیره مالت و یکی دیگر از قدیکی ترین سازه ها در جهان است. دو معبد جگانتیا بین سال های ۳۶۰۰ تا ۳۲۰۰ پیش از میلاد ساخته شده و جزو قدیمی ترین معابد سنگی در مالت هستند که به ثبت میراث جهانی یونسکو درآمده اند.

نام این معابد، از مترادف کلمه غول به زبان مالتی گرفته شده است؛ زیرا طبق باور عموم، این مکان متعلق به غول های اسرار آمیز بوده است. با اینکه باستان شناسان از کاربرد اصلی معابد جگانتیا مطمئن نیستند، اما شواهد نشان می دهند که این مکان، قربانگاه مذهبی حیوانات بوده است؛ چراکه بقایای حیوانات متعددی در نزدیکی سنگ قبرهای این معابد یافت می شوند.

از نظر نوآوری معابد شواهدی از روش ها و طراحی ساخت و ساز را نشان می دهند که نسبتاً از زمان خود جلوتر بودند. کسانی که این معابد را ساخته اند از سنگهای محلی ، یعنی سنگ آهکهای سخت برای دیوارهای بیرونی و سنگ آهک های نرم تر برای عناصر تزئینی و داخلی استفاده کرده اند. دیوار نقاشی های زیادی از درخت و گیاه و حیوانات برروی دیوار ها آنها حکاکی شده اند.

۳.تپه هوار اسکاتلند

این سازه با قدمت ۳۵۰۰ سال قبل از میلاد مسیح, ساخته شده از دو ساختمان مجاور ، مستطیل شکل با دیوارهای ضخیم با درهای بسیار کم است. اعتقاد بر این است که هوار قدیمی ترین خانه سنگی حفظ شده در شمال اروپا است.

این دو ساختمان سنگی در کنار هم ایستاده اند و هر دو به شکل مستطیل هستند. در حالی که ساختار اولی بزرگتر از دوم است ، هر دو ورودی آنها دست نخورده باقی مانده اند و هر دو ساختمان در حدود ۵.۲۵ فوت ارتفاع دارند. علاوه بر این ، یک گذرگاه کوتاه این دو را به هم وصل می کند. کاوش های موجود در این مکان از ابزارهای سنگی و اقتصادو تا حدی کشاورزی ، مانند تولید گندم و جو و اهلی کردن حیوانات نیز یافت شد.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دفتر معماری پلان پرزنت بر آن است که تجربیات 15 ساله مفید خود را جهت ارتقاع سطح کیفی معماری و ساختمان سازی مبتنی بر دانش و تجربه در اختیار همگان قرار دهد. از این رو وبسایت معماری پلان پرزنت در بخش های طراحی نما , بازسازی و مدیریت پیمان و پیمانکاری در حال ارائه خدمات است.

Scroll to Top
اسکرول به بالا